VN Thrillergids geeft VIJF STERREN aan ALLES VERLOREN

08-06-2017

De VN Detective en Thrillergids heeft mijn nieuwe spannende boek Alles Verloren beloond met vijf sterren. In de toelichting schrijft VN: "Roel Janssen haalde de vijfsterrenstatus met Alles Verloren, een groots en ambitieus verhaal over de Europese vluchtelingencrisis en de opkomst van populistisch rechts. Hij voegt verschillende verhaallijnen knap samen tot een stevige samenzweringsthriller."

De VN Thrillergids geeft in uitzonderlijke gevallen vijf sterren. Dit jaar valt die eer te beurt aan zeven boeken, vijf vertaalde en twee Nederlandse. Naast Alles Verloren is dat Dagboek uit de rivier van Frederik Baas (ps van Jan van Mersbergen). Ik voel me bijzonder vereerd, ook door de prachtige recensie die exact weergeeft wat mijn bedoeling bij het schrijven van Alles Verloren is geweest.

Enkele zinnen uit de recensie:
"De nieuwe Roel Janssen is niet alleen een gedurfde politieke thriller met in het slot financiële malversaties, zoals je van hem kunt verwachten, maar het verhaal getuigt ook van een subliem staaltje complotdenken, geschreven op de brandende actualiteit van de Europese vluchtelingencrisis, de furore van populistisch rechts en de duistere machinaties van een club Realpolitik-eurocraten. (...) Janssens überspannende, ingenieuze thriller is zo geschreven dat je dit zwarte scenario aannemelijk gaat achten. (...) Zijn tour de force is hoe hij binnen de intrige een schrijnend menselijk verhaal verbindt aan een financiële achtergrond, zonder haperingen. De getuigt van groot vakmanschap. Voorts mag Janssen weleens geroemd worden om zijn humor. waarvan de schildering van oud-eurocommissaris Frits Bolkestein in Alles Verloren getuigt.'
Hieronder de complete pagina uit de VN Thrillergids :