Thrillers

De tiende vrouw (2007)

​Witwaspraktijken in een actuele thriller over afpersing en wraak. Winnaar van de Gouden Strop 2007

Roel Janssen in zijn nawoord van De tiende vrouw: "Dit boek is fictie en de personages in De tiende vrouw bestaan niet in de werkelijkheid. Het is evenwel geen toeval dat er parallellen zijn met de Nederlandse actualiteit, waarin makelaars als de bankiers van de onderwereld fungeren, advocaten bedreigd worden, afpersingen en criminele liquidaties aan de orde van de dag zijn."

De tiende vrouw, 2007 | ISBN 9789023423959 | € 12.50 | Uitgeverij Cargo

De tiende vrouw is spanning op het hoogste niveau - een thriller gebaseerd op de actualiteit: makelaars fungeren als de bankiers van de onderwereld, advocaten worden bedreigd en vermoord, en afpersingen en criminele liquidaties zijn aan de orde van de dag. In De tiende vrouw zijn er parallellen met de actualiteit: binnenkort vindt het veelbesproken proces plaats tegen Willem Holleeder die onder meer verdacht wordt van afpersing van vastgoedhandelaar Willem Endstrrouwen van Karel de Grote.Journalist Tessa stapt in het holst van de nacht aan boord van het zeiljacht Joyeuse. Het schip is eigendom van Eric Pincoff, een megalomane projectontwikkelaar en bewonderaar van Karel de Grote. Tessa werkt aan een artikel over zijn projecten. Naast Pincoff en Tessa zijn ook zijn Chileense bodyguard en een Britse bankier aan boord. Eenmaal op zee ontdekt Tessa dat de sleutel tot het financiële netwerk van de zakenman verborgen is in de namen van de tien vrouwen van Karel de Grote.

Karaktermoord (2005)

Een uiterst actuele thriller over China, mobiele telefonie en antiglobalisme.

Voor bijgeloof is geen plaats in het karakter van de ambitieuze Harro Hollinger. Maar zijn leven raakt ontregeld als zijn Chinese zakenpartner dood wordt aangetroffen in een Rotterdamse hotelkamer. Tot overmaat van ramp wordt zijn bedrijf Ether.Corp het doelwit van acties van Europese antiglobalisten en blijkt de elektronische apparatuur die hij uit China importeert op mysterieuze wijze te zijn gesaboteerd.
Politieke en zakelijke krachten in Europa werken Hollinger tegen, en afgunst en sabotage ondermijnen zijn ambities. Zijn zakelijke droom spat uiteen en zijn privé-leven staat onder druk. Maar dan krijgt hij onverwachte steun van Meili, een jonge rechercheur. En van zijn vriendin die gelooft in de heilzame werking van de Chinese astrologie.

Karaktermoord, 2005 | ISBN 9789023418122 | € 18.90 | Uitgeverij Cargo

Quotes 'Karaktermoord is stilistisch superieur, verhelderend informatief en behoorlijk spannend. Janssen steekt de mannen van wie hij naar eigen zeggen de kunst heeft afgekeken - Michael Ridpath en Michael Crichton - regelmatig naar de kroon.' - Gerjan de Vries, NRC Handelsblad

'Dit spannende verhaal lees je in een ruk uit en aan het einde ben je een stuk wijzer over het mysterieuze China en moderne communicatie.' - Rick van der Ploeg

'Wat een nuchtere Nederlandse ondernemer in de opkomende economische grootmacht China allemaal kan overkomen.... Een spannend en meeslepend boek, waarvoor ik mijn tassen met stukken graag even heb laten wachten.' - Karien van Gennip, staatssecretaris van Economische Zaken.

De stijldanser
(2004)

Onder pseudoniem Menno Lindeman. Een tieneridool op dramatische wijze aan zijn einde. De hoofdredacteur van De Wereld staat voor een raadsel, en de primeur is hem door de neus geboord.
Tjalling Broersma, hoofdredacteur van het landelijke ochtendblad De Wereld, is een perfectionist. Zijn liefde voor de stijlvolle bewegingen van ballroom-dansen combineert hij met zijn ambitie om van De Wereld de beste krant van Nederland te maken. Dan dient verslaggeefster Désirée Dercksen zich aan: deze jonge, vrijgevochten journaliste is een primeurjager pur sang. Ze brengt ministers in verlegenheid met bouwschandalen en ontdekt dat er een aanslag zal worden gepleegd op het zingende tieneridool Zinni. Maar wie is eigenlijk deze Désirée (bijnaam: DéDé), en wat zijn haar bronnen? Is zij te vertrouwen? De situatie wordt er niet veel beter op als zijn medewerkers zich niet in zijn plannen voor vernieuwing kunnen vinden en vertrouwelijke informatie over zijn vermeende relatie met Dercksen op internet verschijnt.

De stijldanser, 2004 | ISBN 9789023412557 | Niet meer leverbaar